top of page

Deze brief kregen wij van een inwoonster van Barendrecht:

 

Onze Provinciale Staten weten niet waar ze het over hebben als het over de overlast van windmolens gaat, ze moeten er maar eens een dag  vlakbij gaan zitten.

 

Mijn man en ik zijn zeer tegen de windmolens!

 

Wij zijn in de zomer regelmatig bij het Brielse Meer, scootmobiel in de auto en genieten van het mooie weer, het zicht op de varende boten en heerlijk langs het water lopen en rijden. Het was altijd een genot.

 

Tot na de komst van de windmolens.

 

Het geluid is echte overlast, wij kunnen erover meepraten.

Niet alleen dat het erg aanwezig is, maar het geluid is bijzonder irritant en trek zelfs de aandacht, ook al wil je het niet horen.

 

En dan heb ik het nu alleen nog maar over regelmatig een dag genieten van de natuur bij het Brielse Meer. Iets dat nu in de zomer niet zo fijn meer is dankzij de overlast van het erg aanwezige geluid door de windmolens.

De inwoners van  Geervliet en Heenvliet ondervinden veel overlast, zelfs die in Zwartewaal.

Wij spreken ze regelmatig. Ook de mensen in de jachthaven en op het meer ondervinden de overlast.

 

Ook rij ik het hele jaar door vaak 'even '  naar de Oude Maas bij het pannenkoekenhuis, boten kijken en de geur van het water opsnuiven.  Het is maar 1 km. van ons huis.

Mijn plezier zou zeker 'verziekt zijn' door de komst van de windmolens. Ik weet het uit ervaring in de zomer aan het Brielse Meer.

 

Het aandachttrekkende geluid is heel erg irritant en dat zou in Barendrecht zeer zeker gemiddeld 23 uur per dag te horen zijn: In de tuin en in huis als de ramen openstaan,

-op mijn scootmobiel onderweg naar de Oude Maas   

 of zomaar een boodschap doen.

-mensen fietsend of wandelend door de nieuwe mooie  natuurgebieden die zijn aangelegd door onze gemeente -enz. enz.

 

Ook heb ik uit betrouwbare bron gehoord dat er door storing van de windmolens ook een slechte ontvangst is van de Digitale TV.

 

Wij in Barendrecht hebben al veel overlast van geluid, het verkeer op de A29, het Vaanplein en de A15.

Dan ook het spoor. Ja er zijn maatregelen genomen, maar toch. Wij horen veel treinen rijden.

Wij hebben ALTIJD veel geluid om ons heen en NÒG MÉÉR geluid, maar dan ook nog het meest irritante geluid wat je je maar kunt voorstellen, is NIET GEWENST.

 

Heren en dames van Provinciale Staten , gaat u eens een dag mee volgende zomer naar het Brielse Meer.

U kunt dan samen met ons 'gezellig het geluid ondergaan' zodat u weet waar het over gaat en het de Barendrechters niet door de strot kan duwen. Wij willen het immers niet!

 

Met vriendelijke groet,

 

Mevrouw Gouw

Woonachtig in Buitenoord.

bottom of page